Skip to Main Content »

Contactdozen, Prise

Onze laptoplockers en laptoptrolleys zijn leverbaar met meerdere types contactdozen om de laptops op te laden. C14 aansluiting
Om de lockers/trolleys aan te sluiten op uw lichtnet wordt heeft elke kast aan de buitenzijde een zogenaamde C14 connector. Hiervoor zijn voor elk land bijpassende kabels beschikbaar om deze  aan te sluiten. Standaard wordt uiteraard een kabel meegeleverd voorzien van een Schuko stekker (bruikbaar in vrijwel heel europa).

Welk type contactstop heeft u?

Bijna alle laptops en tablets worden nu uitgevoerd met een zg Schuko stekker of met een europlug.

Laptoplader met Schuko stekker Laptoplader met europlug
Laptoplader met Schuko stekker (past in type C,E,F en K) Laptoplader met europlug (past in type C,E,F,J,K en L)


Deze beide stekkers passen in vrijwel alle contactdozen die voorkomen in europa. U hoeft dus bij de keuze van de contactdozen

Welk type contactdoos heeft u nodig?

In europa worden per land verschillende systemen van stopcontacten gebruikt. Hieronder ziet u de verschillende types die in gebruik zijn:

Type E: Belgie Frankrijk Polen Slovakije TsjechieType E

Deze contactdoos kenmerkt zich door een uitstekende pen voor de aarding. De afstand van de spanningspennen is hetzelfde als bij type F. In deze contactdoos passen de bovengetoonde stekkers zonder problemen.

type FType F: Nederland Duitsland Oostenrijk Zweden Noorwegen Finland Spanje Portugal Belgie

Ook wel genoemd CEE 7/4, Schuko of Randaarde
Bij dit type zitten twee metalen strippen aan de zijkant van de doos. De spanningspennen zitten ook hier op dezelfde afstand als bij type E. In deze contactdoos passen de bovengetoonde stekkers zonder problemen.

Type GType G: Verenigd koninkrijk Malta Ierland

Dit type contactdoos heeft drie rechthoekige gaten. De iets langere aardpin zorgt bij het insteken voor het openschuiven van de kinderbeveiling. In de stekker zelf is een smeltzekering gebouwd.

Type JType J: Zwitserland en lichtenstein

Zwitserland heeft een eigen standaard voor contactdozen. Ook hier is de middelste pin de aarding. In dit type stopcontact past wel de europlug, maar niet de Schuko

Type KType K: Denemarken

Deense geaarde stopcontacten zijn voorzien van drie pennen, en heeft dezelfde omtrek als een type E of F. Hierdoor past een Type K stekker ook in een Type F stopcontact, maar hierbij zal de aarde dan niet aangesloten zijn! Sinds 2011 is het ook legaal om stopcontacten van het type E en F te monteren.

Type LType L: Italie

Bij dit type stopcontact staan de drie pennen op één lijn. Afhankelijk van het maximale vermogen is de onderlinge afstand tussen de twee buitenste pennen verschillend.